(در فایل دانلودی نام نویسنده موجود است)
تکه هایی از متن پایان نامه به عنوان نمونه :
(ممکن است هنگام انتقال از فایل اصلی به داخل سایت بعضی متون به هم بریزد یا بعضی نمادها و اشکال درج نشود ولی در فایل دانلودی همه چیز مرتب و کامل است)
فهرست مطالب
عنوان…………………………………….. ….. صفحه
فهرست مطالب …………………………………………………………………………………………………………………..هشت
فهرست اشکال……….. …………………………….ده
فهرست جداول………………………………. ….دوازده
چکیده ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… …………..1
فصل اول: مقدمه و بررسی منابع
1-1- مقدمه……………………………………….. 2
1-2- استفاده از پساب………………………………. 3
1-3- تصفیه فاضلاب………………………………….. 4
1-4- منابع تأمین کننده فاضلابهای شهری………………… 5
1-5- شوری و پ-هاش پساب…………………………….. 6
1-5-1- یونهای شور کننده آب و خاک……………………. 7
1-6- طبقه بندی کیفی آب آبیاری………………………. 9
1-7- آثار شوری……………………………………. 10
1-7-1- اثر شوری بر گیاه……………………………. 10
1-7-2- اثر شوری بر خاک…………………………….. 14
1-7-3- اثر شوری بر نفوذپذیری خاک……………………. 15
1-7-4- حرکت آب و املاح……………………………… 16
1-7-5- توزیع نمک در نیمرخ خاک………………………. 17
1-8- آبشویی………………………………………. 18
1-9- اهمیت انجام این تحقیق…………………………. 21
فصل دوم : مواد و روشها
2-1- خصوصیات خاک مورد استفاده………………………. 22
2-2- خصوصیات آب آییاری…………………………….. 23
2-3- طرح آزمایشی و تیمارها…………………………. 24
2-4- تهیه ستونها………………………………….. 25
2-5- تعین زمان آبیاری……………………………… 25
2-6- جمع آوری زهآب………………………………… 25
2-7- نمونه برداری از خاک در پایان فصل……………….. 26
2-8- روند انجام محاسبات و تجزیه تحلیل نتایج………….. 26
فصل سوم: نتایج و بحث
3-1- بررسی صفات اندازه گیری شده برای زه آب…………… 32
هشت
3-1-1- آبیاری اول…………………………………. 32
3-1-2- آبیاری پنجم………………………………… 35
3-1-3- آبیاری نهم…………………………………. 37
3-2- بررسی صفات اندازه گیری شده برای نمونههای خاک…….. 39
3-2-1- عمق 0-15 سانتیمتر…………………………… 39
3-2-2- عمق 15-30 سانتیمتر…………………………… 41
3-2-3- عمق 30-45 سانتیمتر…………………………… 43
3-3- بررسی و مقایسه تغییرات شوری زه آب در طول فصل آبیاری. 46
3-3-1- شوری 1 دسیزیمنس بر متر – آبشویی 10 درصد………… 46
3-3-2- شوری 1 دسیزیمنس بر متر – آبشویی 20 درصد ……….. 47
3-3-1- شوری 1 دسیزیمنس بر متر – آبشویی 30 درصد………… 48
3-3-2- شوری 5/3 دسیزیمنس بر متر – آبشویی 10 درصد………. 49
3-3-3- شوری 5/3 دسیزیمنس بر متر – آبشویی 20 درصد………. 50
3-3-4- شوری 5/3 دسیزیمنس بر متر – آبشویی 30 درصد………. 51
3-3-5- شوری 6 دسیزیمنس بر متر – آبشویی 10 درصد………… 52
3-3-6- شوری 6 دسیزیمنس بر متر – آبشویی 20 درصد………… 53
3-3-7- شوری 6 دسیزیمنس بر متر – آبشویی 30 درصد………… 54
3-4- مقایسه و بررسی تغییرات شوری عمقهای خاک در پایان فصل آبیاری 55
3-4-1- شوری 1 دسیزیمنس بر متر – آبشویی 10 درصد………… 55
3-4-2- شوری 1 دسیزیمنس بر متر – آبشویی 20 درصد………… 56
3-4-3- شوری 1 دسیزیمنس بر متر – آبشویی 30 درصد………… 56
3-4-4- شوری 5/3 دسیزیمنس بر متر – آبشویی 10 درصد………. 57
3-4-5- شوری 5/3 دسیزیمنس بر متر – آبشویی 20 درصد………. 58
3-4-6- شوری 5/3 دسیزیمنس بر متر – آبشویی 30 درصد………. 58
3-4-7- شوری 6 دسیزیمنس بر متر – آبشویی 10 درصد………… 60
3-4-8- شوری 6 دسیزیمنس بر متر – آبشویی 20 درصد………… 60
3-4-9- شوری 6 دسیزیمنس بر متر – آبشویی 30 درصد………… 60
فصل چهارم: نتایج و پیشنهادات
4-1- نتیجهگیری……………………………………. 62
4-2- پیشنهادات……………………………………. 64
مراجع……………………………………………………………………………………………………………………………………………………….65
نه
فهرست شکلها
عنوان……………………………………….. صفحه
شکل 1‑1- طبقهبندی آب آبیاری بر اساس استاندارد آزمایشگاه شوری آمریکا 11
شکل 2‑1‑ نمایی از انتهای ستون مورد آزمایش و محل خروج زه آب 26
شکل 2‑2‑ نحوه قراری گیری قیف و پایه ستونها 27
شکل 2‑3‑ اشباع کردن ستونهای خاک 27
شکل 2‑4‑ پوشاندن روی ستونها 28
شکل 2‑5‑ اندازه گیری رطوبت به روش وزنی 28
شکل 2‑6‑ بطریهای جمع آوری زه آب حاصل از آبیاری 29
شکل 2‑7‑ پلاستیکهای محافظ برای جلوگیری از بارندگی 29
شکل 2‑8‑ نمونهبرداری از خاک در انتهای فصل 30
شکل 3‑1‑ تغییرات شوری زه آب در اثر آبشویی با پساب در شوری 1 دسیزیمنس بر متر و آبشویی 10درصد 46
شکل 3‑2‑ تغییرات شوری زه آب در اثر آبشویی با آب معمولی در شوری 1 دسیزیمنس بر متر و آبشویی 10 درصد 46
شکل 3‑3‑ تغییرات شوری زه آب در اثر آبشویی با پساب در شوری 1 دسیزیمنس بر متر و آبشویی 20 درصد 47
شکل 3‑4‑ تغییرات شوری زه آب در اثر آبشویی با آب معمولی در شوری 1 دسیزیمنس بر متر و آبشویی 20 درصد 47
شکل 3‑5‑ تغییرات شوری زه آب در اثر آبشویی با پساب در شوری 1 دسیزیمنس بر متر و آبشویی 30 درصد 48
شکل 3‑6‑ تغییرات شوری زه آب در اثر آبشویی با آب معمولی در شوری 1 دسیزیمنس بر متر و آبشویی 30 درصد 48
شکل 3‑7‑ تغییرات شوری زه آب در اثر آبشویی با پساب در شوری 5/3 دسیزیمنس بر متر و آبشویی 10 درصد 49
شکل 3‑8‑ تغییرات شوری زه آب در اثر آبشویی با آب معمولی در شوری 5/3 دسیزیمنس بر متر و آبشویی 10 درصد 49
شکل 3‑9‑ تغییرات شوری زه آب در اثر آبشویی با پساب در شوری 5/3 دسیزیمنس بر متر و آبشویی 20 درصد 50
شکل 3‑10‑ تغییرات شوری زه آب در اثر آبشویی با آب معمولی در شوری 5/3 دسیزیمنس بر متر و آبشویی 20 درصد 50
شکل 3‑11‑ تغییرات شوری زه آب در اثر آبشویی با آب معمولی در شوری 5/3 دسیزیمنس بر متر و آبشویی 30 درصد 51
شکل 3‑12‑ تغییرات شوری زه آب در اثر آبشویی با آب معمولی در شوری 5/3 دسیزیمنس بر متر و آبشویی 30 درصد 51
شکل 3‑13‑ تغییرات شوری زه آب در اثر آبشویی با آب معمولی در شوری 6 دسیزیمنس بر متر و آبشویی 10 درصد…………………………… …………………………… 52
شکل 3‑14‑ تغییرات شوری زه آب در اثر آبشویی با آب معمولی در شوری 6 دسیزیمنس بر متر و آبشویی 10 درصد…………………………… …………………………… 52
شکل 3‑15‑ تغییرات شوری زه آب در اثر آبشویی با پساب در شوری 6 دسیزیمنس بر متر و آبشویی 20 درصد 53
شکل 3‑16‑ تغییرات شوری زه آب در اثر آبشویی با آب معمولی در شوری 6 دسیزیمنس بر متر و آبشویی 20 درصد…………………………… …………………………… 53
ده
شکل 3‑17‑ تغییرات شوری زه آب در اثر آبشویی با آب معمولی در شوری 6 دسیزیمنس بر متر و آبشویی 30 درصد…………………………… …………………………… 54
شکل 3‑18‑ تغییرات شوری زه آب در اثر آبشویی با آب معمولی در شوری 6 دسیزیمنس بر متر و آبشویی 30 درصد…………………………… …………………………… 54
شکل 3‑19‑ نیمرخ شوری خاک برای دو تیمار آب معمولی و پساب با شوری 1 دسیزیمنس بر متر و آبشویی 10 درصد 55
شکل 3‑20‑ نیمرخ شوری خاک برای دو تیمار آب معمولی و پساب با شوری 1 دسیزیمنس بر متر و آبشویی 20 درصد 56
شکل 3‑21‑ نیمرخ شوری خاک برای دو تیمار آب معمولی و پساب با شوری 1 دسیزیمنس بر متر و آبشویی 30 درصد 57
شکل 3‑22‑ نیمرخ شوری خاک برای دو تیمار آب معمولی و پساب با شوری 5/3 دسیزیمنس بر متر و آبشویی 10 درصد 58
شکل 3‑23‑ نیمرخ شوری خاک برای دو تیمار آب معمولی و پساب با شوری 5/3 دسیزیمنس بر متر و آبشویی 20 درصد 59
شکل 3‑24‑ نیمرخ شوری خاک برای دو تیمار آب معمولی و پساب با شوری 5/3 دسیزیمنس بر متر و آبشویی 30 درصد 59
شکل 3‑25‑ نیمرخ شوری خاک برای دو تیمار آب معمولی و پساب با شوری 6 دسیزیمنس بر متر و آبشویی 10 درصد 60
شکل 3‑26‑ نیمرخ شوری خاک برای دو تیمار آب معمولی و پساب با شوری 6 دسیزیمنس بر متر و آبشویی 20 درصد 61
شکل 3‑27‑ نیمرخ شوری خاک برای دو تیمار آب معمولی و پساب با شوری 6 دسیزیمنس بر متر و آبشویی 30 درصد 61
فهرست جدولها
عنوان…………………………………………. صفحه
جدول 1‑1- طبقهبندی آب شور برای مصارف کشاورزی در شرایط 20% LF= و خاک با بافت متوسط [23] 12
جدول 2‑1‑ ویژگیهای فیزیکی خاک مورد استفاده 22
جدول 2‑2‑ ویژگیهای شیمیایی خاک مورد استفاده (0-30 سانتیمتر) 23
جدول 2‑3‑ ویژگیهای شیمیایی آب مورد استفاده 24
جدول 3‑1‑ تجزیه واریانس اثر تیمارهای آزمایشی ویژگیهای شیمیایی زهآب در آبیاری اول 34
جدول 3‑2‑ مقایسه میانگین ویژگیهای زه آب در آبیاری اول 34
جدول 3‑3‑ تجزیه واریانس اثر تیمارهای آزمایشی ویژگیهای شیمیایی زهآب در آبیاری پنجم 36
جدول 3‑4‑ مقایسه میانگین ویژگیهای زه آب در آبیاری پنجم 36
جدول 3‑5‑ تجزیه واریانس اثر تیمارهای آزمایشی ویژگیهای شیمیایی زهآب در آبیاری نهم 38
جدول 3‑6‑ مقایسه میانگین ویژگیهای زه آب در آبیاری نهم 38
جدول 3‑7‑ تجزیه واریانس ویژگیهای شیمیایی خاک در عمق 0-15 سانتیمتری خاک 39
جدول 3‑8‑ مقایسه میانگین ویژگیهای شیمیایی خاک در عمق 0-15 سانتیمتری خاک 40
جدول 3‑9‑ تجزیه واریانس ویژگیهای شیمیایی خاک در عمق 15-30 سانتیمتری 41
جدول 3‑10‑ مقایسه میانگین ویژگیهای شیمیایی خاک در عمق 15-30 سانتیمتر 42
جدول 3‑11‑ تجزیه واریانس ویژگیهای شیمیایی خاک در عمق 30-45 سانتیمتری 43
جدول 3‑12‑ مقایسه میانگین ویژگیهای خاک در عمق 30-45 سانتیمتر 44
چکیده
در مناطق خشک و نیمهخشک، تصفیه پساب و استفاده مجدد از آن به عنوان یک عامل مهم در برنامه ریزی منابع آب به شمار می رود. برخی پژوهشگران بر این باور هستند که استفاده از پساب تصفیهشده در کشاورزی یک راهکار بسیار مناسب است زیرا هم عناصری که از خاک توسط گیاهان خارج شده به خاک باز گردانده میشوند و هم خطر آلودگی محیط زیست و منابع آب کاهش پیدا میکند. امکان استفاده از پساب به عنوان آب آبیاری نیاز به بررسی فاکتورهایی مانند شوری خاک دارد. شوری خاک یکی از فاکتورهای مهمی است که علاوه بر کاهش محصولات کشاورزی به تدریج سطح زیرکشت را کاهش میدهد. یکی از مشکلات عمده در رابطه با آبیاری در مناطق خشک و نیمه خشک، تجمع املاح در نیمرخ خاک میباشد. با توجه به محدودیت آب قابل دسترس برای کشاورزی، استفاده از آب های با کیفیت نامطلوب روز به روز در حال افزایش است. یکی از روشهای موثر در کاهش شوری خاک، آبشویی و مدیریت آبشویی میباشد. پژوهشهای زیادی در رابطه با آبشویی خاکهای آبیاری شده با پساب وجود ندارد. از این رو، ضرورت دارد که نیاز به آبشویی خاکها تحت تاثیر پساب بررسی شود. در این پژوهش اثر دو تیمار آب آبیاری شامل آب معمولی و پساب در سه سطح شوری 1، 5/3 و 6 دسیزیمنس بر متر و سه سطح آبشویی 10، 20 و 30 درصد بر ویژگیهای شیمیایی زهآب و خاک در ستونهای آزمایشی خاک با بافت لومی شنی مورد بررسی قرار گرفت. آزمایش در گلخانه دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان به صورت طرح آزمایشی فاکتوریل و با 3 تکرار اجرا شد. رسانایی الکتریکی و غلظت کاتیونهای زه آب و خاک هر دو تیمار آب آبیاری در ابتدا، وسط و انتهای دوره آزمایش مورد بررسی قرار گرفتند. در شوری های 1 و 5/3 دسیزیمنس برمتر، رسانایی الکتریکی زهآب هر دو تیمار آب آبیاری برای اول، وسط و انتهای دوره آزمایش اختلاف معنیداری نداشتند. در شوری 6 دسیزیمنس بر متر، در سطوح آبشویی 10، 20 و 30 درصد، با رسیدن به انتهای دوره آزمایش، اختلاف رسانایی الکتریکی زهآب دو تیمار آب آبیاری معنیدار شد. در انتهای دوره آزمایش از عمقهای 15، 30 و 45 سانتیمتری از سطح خاک نمونهبرداری انجام شد و ویژگیهای شیمیایی نمونههای خاک با عصارهگیری مورد تجزیه قرار گرفت. در شوریهای 1 و 5/3 دسیزیمنس بر متر، رسانایی الکتریکی خاک دو تیمار آب آبیاری در هیچ یک از سطوح آبشویی اختلاف معنیداری با یکدیگر نداشتند. در شوری 6 دسیزیمنس برمتر، در سطوح آبشویی 10 و 20 درصد، اختلاف رسانایی الکتریکی خاک دو تیمار آب آبیاری معنیدار بود ولی در سطح آبشویی 30 درصد این اختلاف معنیدار نبود. کاربرد پساب برای آبیاری نیازمند مدیریت درست میباشد تا از تجمع نمک در خاک جلوگیری شود.
واژههای كلیدی: پساب، آب شور، آبشویی، بیلان املاح