پایان نامه عدم تقارن اطلاعاتی،مخاطبان افشای اطلاعات
فرضیه پاداش برای سهام:
مدیران بر اساس طیف متنوعی از طرحهای پاداش مبتنی بر سهام مورد قدر دانی قرار میگیرند. این طرحهای جبران خدمات، مدیران را به چند دلیل تشویق به افشای داوطلبانه اطلاعات مینمایند. اول، مدیران برای معامله سهام شان، انگیزه کافی برای اطلاعات خصوصی دارند تا از این طریق موانع ایجاد شده بوسیله سفته بازان رفع و نقدشوندگی سهام افزایش پیدا کند. دوم به طرحهای پاداش مبتنی بر سهام برای کارکنان جدید مربوط میشود. در این حالت مدیر هنگام با منافع سهامداران از طریق افشای داوطلبانه اطلاعات هزینههای عقد قرارداد را کاهش میدهد.
2-2-3-1) هدف افشای اطلاعات مالی
غالبا از سه هدف برای افشا در گزارشگری مالی نام برده میشود: ارزیابی عملکرد واحد اقتصادی، ارزیابی در مورد نحوه بهره برداری از منابع و پیش بینی روند سود آوری برای سالهای آتی.
2-2-3-2) حجم اطلاعات
در رابطه با میزان اطلاعاتی که باید افشا شود، حسابرسان از واژه هایی نظیر کافی، مناسب و کامل
استفاده میکنند. با وجود برخی اختلاف نظر ها، این توافق عمومی وجود دارد که گزارشهای مالی باید بطور کامل ارائه شود. اما در عین حال نباید حاوی اطلاعاتی بیش از حد کم اهمیت باشد. بطور کلی میتوان گفت اگر حذف اطلاعات معینی باعث شود که گزارشهای مالی گمرا کننده باشد، افشای آن اطلاعات ضروری است به هر حال قضاوت در این مورد به شناخت مدلهای تصمیم گیری سرمایه گذاران بستگی دارد.
تجربه و تحقیق ها نشان داده که در کشورهای مختلف واحدهای تجاری غالبا بدون فشارهای قانونی یا الزامات حرفه ای تمایلی به افزایش میزان افشای اطلاعات مالی ندارند. به همین دلیل در بسیاری از کشور ها، نهادهای نظارتی بر معاملات بورس اوراق بهادار با اعمال مقررات خاص شرکتها را ملزم به بهبود کیفیت و افزایش کمیت در افشای اطلاعات مالی نموده اند.
2-2-3-3) مخاطبان افشای اطلاعات
بحث در مورد مخاطبان افشای اطلاعات مالی، یعنی اینکه اطلاعات مالی برای چه اشخاصی باید افشا شود، به طور سنتی برای آن سوال به این ترتیب پاسخ داده شده است که گزارشهای مالی اساسا برای سرمایه گذاران واعتباردهندگان تهیه و ارائه میشود.
نظر هیات تدوین استانداردهای حسابداری مالی ایران این است که: