وبلاگ

توضیح وبلاگ من

پایان نامه با موضوع تعریف سیستم تشخیص نفوذ

 
تاریخ: 23-02-00
نویسنده: مدیر سایت

تعریف سیستم تشخیص نفوذ :

سیستم تشخیص نفوذ[۱] (IDS) یک سیستم دفاعی است که فعالیت های خصمانه در یک شبکه کامپیوتری را پیدا می کند. به عبارت دیگر مهمترین مسئله در این سیستم ها این است که اغلب فعالیت هایی که ممکن است امنیت سیستم را به خطر بیندازد و یا کارهایی که منجر به شروع یک خرابکاری در سیستم  بشود را تشخیص می دهد مانند شناسایی اولیه اطلاعات سیستم ها و یا فاز جمع آوری داده که منجر به آسیب رساندن به سیستم می شود مانند عملیات اسکن پورت های سیستم.

یک ویژگی مهم سیستم های تشخیص نفوذ توانایی آن ها در نمایش فعالیت های غیرنرمال در شبکه می باشد مانند تلاش کاربران برای ورود به محیط های غیر مجاز و اعلام خطر به مدیر سایت.

علاوه بر آن یک سیستم تشخیص نفوذ این توانایی را دارد که بتواند حملاتی که از داخل یک سازمان و یا خارج از سازمان به داخل آن می شود را تشخیص دهد.

۲-۱) موارد زیر جزء سیستم های تشخیص نفوذ نمی باشد:

برای درک بهتر سیستم های تشخیص نفوذ باید گفت که برخلاف لغات و اصطلاحات بکار رفته در تعاریف بالا هر چیزی را نمی توان در این دسته بندی قرار داد. به صورت منحصر به فرد ابزار های زیر یک سیستم تشخیص نفوذ نمی باشد:

۱-۲-۱ ) ابزارهایی که برای نگهداری گزارش روزانه یک سیستم بکار می رود به عنوان مثال تشخیص انواع آسیب پذیری هایی که منجر به از کار افتادن سیستم می شود. این ابزارها سیستم های مانیتور ترافیک شبکه می باشند.

۲-۲-۱ ) ابزارهایی که برای تشخیص آسیب پذیری های مربوط به باگ و عیب سیستم های عامل و سرویس های شبکه بکار می روند برای مثال Cyber Cop Scanner

۳-۲-۱ ) ابزارهایی که برای تشخیص نرم افزارهای مخرب مانند ویروس ها، اسب های تروجان، کرم ها و بمب های منطقی طراحی شده اند. اگر چه این موارد بسیار شبیه ویژگی های سیستم های تشخیص نفوذ می باشند یا به عبارت دیگر می توانند زمینه را برای یک نفوذ آماده کنند.

نکته : ویروس ها برنامه هایی هستند که مشابه ویروس های زیستی گسترش یافته و پس از وارد شدن به کامپیوتر اقدامات غیر منتظره ای انجام می دهند. برای اینکه یک برنامه به عنوان ویروس شناخته شود فقط کافیست در ساختار خود یک واحد تکثیر کننده داشته باشد تا بتوانند سایر برنامه های دیگررا آلوده کنند اما درواقع ویروس ها در ساختار خود دارای چهار فسمت اصلی می باشند:

واحد پنهان کننده : یک برنامه گمراه کننده که باعث می شود ویروس بتواند خود را در کامپیوتر پنهان کند

واحد تکثیر کننده : یک برنامه تکثیر کننده که بوسیله آن ویروس می تواند خود را تکثیر کرده و برنامه بیشتری را آلوده کند.

واحد فعال کننده : یک کلید فعال کننده که باعث می شود ویروس در زمان خاصی یا بعد از انجام عمل خاصی  فعال شود.

واحد اجرایی :قسمت اجرایی ویروس که ممکن است فقط یک نمایش بدون خطر باشد و یا یک برنامه خطرناک که باعث وارد شدن صدمه به سیستم شود.

اسب های تروجان : بزرگترین تفاوت اسب های تروجان (تراوا) و یک ویروس این است که اسب های تراوا خودشان منتشر نمی شوند.

کرم ها : کرم های کامپیوتری برنامه های هستند که بطور مستقل تکثیر و اجرا و در سراسر ارتباطات شبکه منتشر میشوند.

تفاوت اصلی بین ویروس ها و کرم ها در روش تکثیر و پخش آنهاست. یک ویروس وابسته به یک فایل میزبان یا بخش راه انداز است در حالیکه یک کرم میتواند کاملا مستقل اجرا شود و از طریق ارتباطات شبکه منتشر گردد.

۴-۲-۱ ) فایروال ها

۵-۲-۱ ) سیستم های رمزنگاری اینترنتی مانند VPN، SSL، Kerberos و غیره[۲۸]

برای دانلود متن کامل پایان نامه ها اینجا کلیک کنید

۳-۱ ) دسته بندی حملات :

بطور کلی حملات را می توان به چهار دسته زیر تقسیم بندی کرد:

۱-۳-۱) وارسی[۲] : در این نوع از حملات شخص مهاجم برای جمع آوری اطلاعات و یا یافتن نقاط آسیب پذیر سیستم شروع به جمع آوری اطلاعات از سیستم یا شبکه می کند.

۲-۳-۱) حمله از کار انداختن سرویس[۳] : در این حمله مهاجم آنقدر منابع سیستم را با بهره گرفتن از ابزارهایی که دارد مشغول می کند که سیستم سرویس دهنده بدلیل اتمام منابع قادر به پاسخگویی به سرویس ها نمی باشد.

۳-۳-۱) حمله کاربر به ریشه[۴] : در این حمله مهاجم قصد دارد با دستیابی به نام کاربری یک کاربر مجاز در سیستم، نقاط آسیب پذیر را کشف کند.

۴-۳-۱) حمله کنترل از راه دور[۵] : در این حمله مهاجم از راه دور و از طریق شبکه بسته هایی را به سیستم های مورد نظر ارسال میکند تا بتواند نقاط آسیب پذیر سیستم را کشف کند [۵].

[۱] Intrusion Detection System

[۲] Probing

[۳] Denial of Service

[۴] User to Root

[۵] Remote to Local

« فروش اینترنتی فایل پایان نامه ارائه یک سیستم تشخیص نفوذ به شبکه کامپیوتری با استفاده از الگوریتم فرا ابتکاریپایان نامه با موضوع روش های تشخیص نفوذ »