چه شرکتهایی بر روی این تکنولوژی کار میکنند؟
نامهای بزرگی مانند سامسونگ، الجی، اپل، گوگل و فیلیپس در حال حاضر بر روی دستگاههای متصل به هم کار میکنند و شرکتهای کوچک بیشماری نیز به تحقیقات در این زمینه مشغولند. براساس تحقیقات انجام شده انتظار میرود ۴.۹ میلیارد دستگاه مرتبط با هم در سال جاری مورد استفاده قرارگیرند و این رقم تا سال ۲۰۲۰ به ۲۵ میلیارد برسد.
آیا همه دستگاههای اینترنت اشیا میتوانند بایکدیگر ارتباط داشته باشند؟
باتوجه به اینکه شرکتهای مختلف بر روی محصولات، تکنولوژی ها و پلتفرمهای مختلفی کار میکنند، ایجاد رویهای هماهنگ برای برقراری ارتباط میان این دستگاهها، فرایندی ساده نخواهد بود.
گروههای مختلفی در تلاش هستند تا یک استاندارد واحد جهت سازگاری بیشتر محصولات مختلف ایجاد شود. در میان این گروهها، AllSeen Alliance شامل شرکتهایی مانند کوالکام، الجی، مایکروسافت، پاناسونینک و سونی بوده و Open Interconnect Consortium پشتیبانی شرکتهایی مانند اینتل، سیسکو، GE، سامسونگ و اچپی را در پشت سر دارد. اگرچه هدف این گروهها یکسان است اما تفاوتهایی در رویه بهکارگرفته شده توسط آنها وجود دارد. به عنوان مثال OIC معتقد است گروهAllSeen Alliance در بهکارگیری اینترنت اشیا، امنیت و حفاظت از دادهها را به اندازه کافی مدنظر ندارد.
هنوز مشخص نیست نبرد میان استانداردهای مختلف به کجا ختم خواهد شد اما این احتمال وجود دارد که شاهد سه تا چهار استاندارد رایج در این زمینه باشیم. بدینترتیب در بلندمدت کاربران میتوانند از چراغهای روشنایی که از تکنولوژیهای چندگانه بیسیم پشتیبانی میکنند استفاده کنند.
آیا نگرانی در زمینه امنیت و حریم شخصی وجود دارد؟
با توجه به میزانهای متفاوت اطلاعاتی که توسط دستگاههای هوشمند خانگی، خودروهای هوشمند و دستگاههای هوشمند الکترونیکی پوشیدنی جمعآوری میشود کاربران زیادی در خصوص خطر افشا و یا سواستفاده از این اطلاعات واهمه دارند. افزایش تعداد اکسسپوینتهای مورد استفاده نیز میتواند این ریسک را افزایش دهد.
کمیسیون تجارت فدرال نیز نگرانی خود را از این بابت اعلام کرده و پیشنهاد کرده شرکتهای مختلف از راهکارهایی به منظور حفاظت از دادههای کاربران بهره ببرند اما هنوز مشخص نیست چه تعداد از شرکتهای مختلف این هشدارها را جدی گرفتهاند.
بسیاری از شرکتهای معتبر اعلام کردهاند حریم خصوصی کاربران در این زمینه به یکی از اصلیترین هدفهای آنها مبدل شده است. به عنوان مثال، اپل شرکتهای توسعهدهنده محصولات برپایه پلتفرم HomeKit را موظف کرده از قابلیت رمزگذاری ویژه بهره ببرند. این شرکت همچنین اعلام کرده هیچگونه دادهای از کاربران در این زمینه جمعآوری نمیشود.
چهزمانی برای خرید دستگاههای مجهز به اینترنت اشیا مناسب است؟
اینترنت اشیا سالهاست که برسر زبانها افتاده اما ورود به بازار تولید محصولات مصرفی در ابتدای راه خود قرار دارد و هنوز به بلوغ کامل نرسیده است، با این وجود در حال حاضر نیز محصولات مفیدی به بازار عرضهشدهاند.
مدنظر داشته باشید پیش از خرید محصولات برپایه اینترنت اشیا، تحقیقات کافی را انجام داده و سپس این محصولات را از شرکتهایی که به آنها اعتماد کافی دارید خریداری کنید. نهایتا محصولی را خریداری کنید که به حل مشکلات شما کمک شایانی میکند. همیشه این مثال را در ذهن خود داشته باشید که اینترنت اشیا میتواند به ایمن رسیدن فرزندان شما به منزل کمک کند و یا اینکه در پخت از راهدور برنج برای ناهار نیز مورد استفاده قرارگیرد اما مطمئنا مثال اول، فواید بیشتری خواهد داشت.
اطلاعات کاملتر :