پایان نامه توسعه بازار مالی:مزایای بازارهای مالی
مزایای بازارهای مالی
در شرایط رونق بازارهای مالی، جریانی از بازار پول به طرف بازار سرمایه به وجود میآید.بازارهای مالی در صورت عملکرد درست، میتوانند اثر مثبت و قابل ملاحظهای بر روی متغیرهای کلان اقتصادی داشته باشند. ( برومند،1387)
بازار مالی، سرمایهها را برای سرمایهگذاری در فناوری بسیج میکند. بازارهای مالی، از یک طرف با تأمین پول مورد نیاز کارآفرین به رشد فناوری و تجاری شدن ایده او کمک کرده، از طرف دیگر تشویقکنندهای برای سرمایهگذاران کوچک، برای سرمایهگذاری در این فرصتها هستند.بازارهای مالی در زمینه فرصتهای سرمایهگذاری، اطلاعات ایجاد میکنند.بازارهای مالی نقش نظارتی قویای برای شرکتهای بزرگ فراهم میسازند.بازارهای مالی با عمومی کردن اطلاعات، تشویق شرکتهای موفق و تنبیه شرکتهای زیانده، نقش نظارتی قویای را ایفا میکنند که از بسیاری از سیستمهای نظارت بوروکراتیک مؤثرتر عمل میکنند. با توجه به عدم تقارنهای اطلاعاتی که در بازارهای مالی وجود دارد و باعث میشود تا مؤسسات وامدهنده اطلاعات کافی از کیفیت شرکت وامگیرنده نداشته باشند، این نقش بازارهای مالی تأثیر مهمی در کاهش شکستهای
بازار در بخش وام و اعتبارات ایفا میکند.
بازارهای مالی، ریسک سرمایهگذاری را تقسیم میکنند. اگر سرمایهگذاران مجبــور باشند که خــودشان در پروژهها سرمایهگذاری کنند، قـدرت تنوعسازی آنها به شدت کاهش مییابد. حال آنکه نقدشـوندگی بالاتر در بازار سهام و امکان خرید سبد متنوعی از سهام، این امکان را فراهم میســازد تا سرمایهگذاران خود را در برابر ریسک شرکتی، مصون کنند.
2-8-1وظایف بازار مالی
بازار مالی وظایفی را برعهده دارد که اجرای درست آن تخصیص کارایی منابع را به دنبال می آورد .طوری که این وظایف نقش تعیین کننده ای در رشد وتوسعه اقتصادی دارد این وظایف عبارتند :
واسطه مالی وظیفه خطیروپرهزینه وزمان بر ارزیابی مدیران بنگاها وطرح ها را انجام میدهند
نظام مالی اقدام به تجهیز منابع از پس انداز های کوچک وپراکنده برای هدایت به سمت بنگاهها وطرح هایی که نام اقتصادی بر روی آنها گذاشته شده است
واسطه های مالی ومشارکت کنندگان در بازارزمینه اداره وکنترل شرکتها ،بنگاها ومدیران را فراهم می کند